11 grudnia 2019 r. w Zespole Szkół w Pasłęku młodzież z Technikum Hotelarskiego wzięła udział w VIII Warsztatach Kulinarnych "Świąteczne Pierogi u Hotelarzy". Warsztaty organizowane są w ramach VIII Szkolnego Konkursu Sztuki Kulinarnej „Świąteczne Smaki”.

W tym roku do warsztatów przystąpiły klasy IA i IC Technikum Hotelarskiego. Dla większości młodzieży świąteczne potrawy to pierogi i tradycyjny czerwony barszcz. Przygotowane pierogi opierały się na własnych, często rodzinnych przepisach i zachowały wyjątkowe smaki i zapachy.

Zapach potraw i świątecznych przypraw roznosił się po całej szkole. Uczniowie przygotowywali swoje potrawy w szkolnej pracowni technologii żywienia pod opieką nauczycieli zawodu. Prezentacja i degustacja potraw odbyła się w sali obsługi konsumenta. Dla wszystkich uczestników warsztatów przygotowano nagrody. Warsztaty były okazją do wzajemnej integracji klas I Technikum Hotelarskiego.

Wszyscy uczestnicy i organizatorzy serdecznie dziękują Radzie Rodziców i Dyrekcji Szkoły za pomoc i finansowe wsparcie.

Z okazji zbliżających się Świąt uczniowie Technikum Hotelarskiego składają najlepsze życzenia wszystkim czytającym ten artykuł.

Uczniowie Technikum Hotelarskiego